Jdi na obsah Jdi na menu

Můj příběh

K plemenu Tibetské dogy jsem se dostala návštěvou mého kamaráda, který si přivezl štěně TD domů. Při tomto shledání jsem věděla, že až jednou budu mít rodinný dům tak u něho TD musí být.

S odstupem času ten samý kamarád mě jednoho dne navštívil u rozestavěného domu a já mu řekla, že vím jakého psa si pořídím…JEZEVČÍKA . Na to mi on řekl, Moniko to je ale škoda. Kamarádce zrušili rezervaci na štěně TD, které mělo letět do Izraele. Nechceš se na něj jet podívat?

Tak jsem další den vyrazila vstříc nové výzvě a mojí první TIBETÍ LÁSKOU se stal HALIPA Altan Corgo (Haňoušek). Dům jsem ani nedostavěla a už semnou bydlel nový a zároveň první člen mé Tibetí smečky.

A už to pokračovalo….

Rok na to jsem si pořídila „toho“ JEZEVČÍKA (Fido). Zjistila jsem, ale, že to není rovnocenný parťák pro TD, ale spíše postelový parťák pro mě. Začala jsem tedy vybírat další TD a tou se stala LAMPHU SALMA Altan Corgo (Salmička). Byla to černá kráska, která svojí krásu a ušlechtilost dokázala na výbornou prodat i ve výstavních kruzích. Byla to moje milovaná „CIKÁNEČKA“.

Dalším a dalším přírůstkem do naší Tibetí smečky byla YCHANUSHAYA Altan Corgo (Ája), ER-ZHI KURUTAJ (Elza) a prozatím posledním tibetím přírůstkem je APHOEBE JUNGNEY (Róza) – vnučka od LAMPHU SALMA Altan Corgo.

 

Velmi podobně to bylo i s mými jezečíky. Pro Fida jsem také potřebovala rovnocenné kamarády. Pořídila jsem tedy DR MEGGIE GOLD MADEIRA (Meggie). Hned po ní, asi měsíc, k nám přišla ROYAL RUBBY Czech Original (Rubby). A zatím posledním jezevčíkem v naší smečce je WELCOM WEIDA Czech Original (Viky).